Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Απόκομμα της ομιλίας του Σεράπειου που δόθηκε την 30ή Σεπτεμβρίου 1954. ("Bridge", Sept. 1955).

"….Μου είπαν στην Καρμική Επιτροπή ότι εμφανιστήκατε απρόβλεπτα στις Πύλες του Ουρανού με μία μεγαλοπρεπή επιθυμία σας να απαλλάξετε την ανθρωπότητα από την ανάγκη της μετενσάρκωσης, δίνοντας σ αυτούς την ελευθερία να συμπληρώσουν την εξέλιξή τους στα Εσωτερικά Πεδία. H Kαρμική Επιτροπή επιθυμεί να λάβετε μία εμβριθέστερη κατανόηση αυτού του πολύπλοκου έργου του ελέους, που επικαλεστήκατε και έτσι να προετοιμαστείτε με σύνεση για την επιτέλεση μιας τόσο μεγάλης δωρεάς που θα ελευθέρωνε αυτές τις ψυχές από την ανάγκη της μετενσάρκωσης. Είναι ένας λόγος να ζητήσετε, με αθωότητα, την αποδέσμευση της ανθρωπότητας από τον κύκλο της επαναγέννησης και του θανάτου, αλλά κάτι άλλο πολύ διαφορετικό είναι να γνωρίζετε τις ευθύνες που θα αναλάβετε καθώς και τα βάρη που θα θέσετε επί των Υπάρξεων, στις Εσωτερικές Σφαίρες, οι Οποίες οφείλουν να κατευθύνουν, να καθοδηγούν και να εκπαιδεύουν προς την απολύτρωση τα διαρκώς αυξανόμενα εκατομμύρια και εκατομμύρια των ανθρώπινων υπάρξεων.

"Ας σας υπενθυμίσω πρώτα, ότι κάθε ιδιώτης, σε κάθε διαβίωση, μετά την "πτώση του ανθρώπου", δημιούργησε γι αυτόν ορισμένο ποσό κακής Κάρμας. Αυτή η Κάρμα ενεργεί πάνω στα διάφορα πεδία και καθορίζεται από εκείνον τον φορέα που ήταν ο κύριος παράγοντας του αδικήματος σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Το φυσικό Σώμα, πράττοντας ένα αδίκημα σαν φυσική βιαιοπραγία (φόνο και τα παρόμοια), εξαπολύει τρομερή ζωτική ενέργεια στη στοιχειώδη ουσία του φυσικού κόσμου. Αυτή η ουσία παραμένει μέρος της δεσμευμένης στοιχειώδους ζωής του φυσικού πεδίου, μέχρις ότου η ψυχή του ιδιώτη που τη δημιούργησε, τη λάβει ξανά (προς απολύτρωση) στο φυσικό της σώμα, σε κάποια μελλοντική της επίγεια ζωή. Σύμφωνα με τον παλιό Αποκρυφιστικό Νόμο, αυτό επιτελούνταν με σωματική ταλαιπωρία και ασθένεια (του ιδιώτη). Τώρα, με την ενέργεια του Ιερού Πυρός, αυτό μπορεί να συντελεστεί με την εξαγνιστική Ιόχρου Φλόγα και έτσι η Κάρμα αυτή εξιλεώνεται και απολυτρώνεται.

"Υπάρχουν ιδιώτες που διαπράττουν αδικήματα μεγάλης δυσαρμονίας στο νοητικό πεδίο -αδικήματα διανοητικής σκληρότητας. Τα νοητικά στοιχεία που έλαβαν αυτή τη δονητική ενέργεια και την επισήμανση του ιδιώτη που διέπραξε το αδίκημα, πληρούν τη νοητική ατμόσφαιρα και οφείλουν να εξιλεωθούν δια της νοητικής πίεσης που ενεργεί επί του νοητικού φορέα της ίδιας ψυχής σε κάποια μελλοντική μετενσάρκωση.

Ιδιώτες που διενεργούν πράξεις συγκινητικής σκληρότητας, επιφορτίζουν την ουσία των αισθηματικών πεδίων με ορισμένες κραδασμικές ενέργειες που θα εντυπωθούν κυρίως στο αισθηματικό του πεδίο σε κάποια μελλοντική ζωή. Οι διάφοροι αυτοί τύποι αδικημάτων, ανεξάρτητα αν αναφέρονται στο φυσικό, νοητικό η αισθηματικό σώμα -στον κύκλο της επανόδου τους- είναι κυρίως οι πηγές για τις ασθένειες της διάνοιας, των αισθημάτων και της σάρκας. Τώρα, για να λάβει μία ψυχή την τέλεια ελευθερία της, σε οποιοδήποτε εξελικτικό στάδιο και αν βρίσκεται, οφείλει αναγκαστικά να απολυτρώσει τις ενέργειες που διαμόρφωσε σε ατέλεια. Γι αυτό το λόγο απαιτείται από αυτή την ψυχή να κατέχει και να ορίζει το φορέα, σε κάθε ένα από τα πεδία αυτά, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού, μέσω των οποίων θα μπορέσει να εξιλεώσει τη φυσική στοιχειώδη ζωή. Αυτό, όπως γνωρίζετε ήταν ο Αποκρυφιστικός Νόμος του παρελθόντος. ΄Ηταν αυτός ο λόγος που ο Κοσμικός Νόμος δεν επέτρεπε ιδιώτες να τελειώσουν την πρόοδό τους (εξέλιξή τους) στις Εσωτερικές Σφαίρες έως ότου τελειοποιούσαν και απολύτρωναν τις φυσικές τους ενέργειες επί του φυσικού πεδίου.
"Όταν η ενέργεια του Ιερού Πυρός δόθηκε προς εκδήλωση και άρχισε η μεγάλη ομαδική συνεργασία υπό την ηγεσία του Αναληφθέντος Διδασκάλου Αγίου Γερμανού, ιδρύθηκε στις Εσωτερικές Σφαίρες αυτό που μπορείτε να αποκαλέσετε "Κοσμικούς Αποτεφρωτήρες" που ανέλαβαν (προς απολύτρωση) τα απλήρωτα χρέη της φυσικής ενέργειας που διαμορφώθηκε κακώς από ορισμένους ιδιώτες. Αυτοί οι ιδιώτες, αν και δεν είχαν ακόμη απολυτρωμένη ορισμένη Κάρμα, λόγω του ότι σε προηγούμενες εποχές είχαν δώσει μεγάλη εξυπηρέτηση, δεν τους απαιτήθηκε να μετενσωματωθούν επί της Γης. Αυτοί ήταν οι πρώτοι ιδιώτες που απόλαυσαν τη Νέα Δωρεά και τους επιτράπηκε να απέλθουν στην Αφροδίτη ή σε άλλους αστέρες και Συστήματα για να αποπερατώσουν την εξέλιξή τους.
Τα αναρίθμητα "decrees" που εξέπεμψε το σώμα των μαθητών και η δύναμη της Ιόχρου Φλόγας που έθεσαν σε ενέργεια, κατανάλωσαν γι αυτούς τους λίγους ιδιώτες (οι οποίοι ήταν μεταξύ εκείνων που έλαβαν την ειδική αυτή δωρεά) την εναπομείνασα Κάρμα και την ανάγκη της επιστροφής τους σε φυσικό σώμα προς τερματισμό της προσωπικής τους Κάρμα.

"Τώρα ερχόμαστε στη δική σας παράκληση που αφορά 300.000.000 ιδιώτες ετησίως, που βρίσκονται σε διάφορες εξελικτικές βαθμίδες (μη έχοντες την ελάχιστη γνώση για το πώς να πράξουν τα οφειλόμενα στον Πλανήτη Γη -φυσικά, νοητικά και αισθητικά), να ελευθερωθούν από περαιτέρω υποχρέωση μετενσάρκωσής τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια αγαπητοί Μου, ότι το μαθητικό σώμα, οι συνειδητοί ενεργοί όμιλοι που κάνουν αυτή την παράκληση και εξαποστέλλουν αυτό το ισχυρό κέλευσμα, σε συνεργασία με τον Αρχάγγελο Κύριο Μιχαήλ, έχουν να αναλάβουν τουλάχιστον τα χρέη που ο φυσικός κόσμος συνεπάγεται. Επιθυμώ να σκεφτείτε αυτό βαθιά και επισταμένως γιατί είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο που θέτετε στον εαυτό σας και που η Καρμική Επιτροπή Μου ζήτησε να σας το διευκρινίσω.

"Δε σας λέγω αυτό για να αποθαρρυνθείτε. Είναι μεγαλοπρεπές για σας να δείχνετε ενδιαφέρον για την απολύτρωση της ανθρωπότητας από τον τροχό της γέννησης και του θανάτου. Είναι πραγματικά μεγάλο το ενδιαφέρον σας για την πρόοδο της εξέλιξης της Γης. Ελπίζουμε ότι μέρος αυτής της παράκλησης θα παραχωρηθεί -τουλάχιστον για 100.000 για ένα έτος- ώστε να δούμε τι αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν οι ομαδικές αυτές ενέργειες σ αυτό τον τομέα. ΄Αν αυτές οι 100.000 ψυχές… ελευθερώνονταν από την ανάγκη της μετενσάρκωσης και το μαθητικό σώμα αναλάμβανε την Κάρμα του αριθμού αυτού, διαλύοντας αυτή επιτυχώς, ο Σκοπός αυτός θα λάμβανε μεγαλύτερη φροντίδα από την Καρμική Επιτροπή κατά τον ερχόμενο Ιούλιο. Αυτό δεν σημαίνει αγαπητοί Μου ότι έχετε να αναλάβετε στην ίδια σας τη σάρκα το Κάρμα αυτό αλλά σημαίνει ότι πρέπει να αποδοθεί μια συνειδητή, νοήμονα, φωτισμένη ισοζυγία, στην παράκληση την οποία τόσο αθώα κάνατε.
Αυτό θα συμβεί με την αίτησή σας και τη χρήση του Ιερού Πυρός και με τις ισχυρές επικλήσεις σας.

"Οι παρακλήσεις που παρουσιάζονται προ της Καρμικής Επιτροπής πάντοτε ισοσταθμίζονται από κάποιον δια της ζωτικότητας της ζωής του. Οι Μεγάλοι Αρχάγγελοι, οι Πανίσχυροι Δέβας και οι Διδάσκαλοι της Σοφίας που επικαλούνται την Καρμική Επιτροπή για παραχωρήσεις, πάντοτε εγγυώνται εξυπηρέτηση με την ίδια Τους τη ζωή για τις δωρεές που λαμβάνουν. Η Καρμική Επιτροπή με την άπειρη Αυτής Σοφία, πάντοτε καταμετρά την ικανότητα του φλογερού ζηλωτή ο οποίος διαβλέπει ένα μεγάλο σχέδιο, αλλά δεν κατέχει πλήρη κατανόηση του τι αυτό συνεπάγεται για την ολοκλήρωσή του. Αυτός ο ΄Ιδιος ο Μέγας Αρχάγγελος Μιχαήλ, όπως γνωρίζετε, προσφέρθηκε να δεχτεί ολόκληρη την Κάρμα των Ψυχών αυτών. Αλλά καθώς η εξυπηρέτησή Του, όπως έχει, χρειάζεται το μεγαλύτερο μέρος της ζωής Του (20 ώρες από τις 24 του ημερονυκτίου) δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε ευσπλαχνικό να Του επιτραπεί να αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις πάνω σ αυτό τον τομέα. ΄Οσο αφορά τα νοητικά και αισθητικά αδικήματα, αυτά μπορούν να απολυτρωθούν επί της "άλλης πλευράς", γιατί (μετά "θάνατον") διατηρείτε τη νοητική συνείδησή σας και τον αισθητικό σας κόσμο, που ενεργούν και τα δύο στο αιθερικό σας σώμα…."

Δεν υπάρχουν σχόλια: