Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Β. Η Σχέση μεταξύ του ιδιώτη και της Φλόγας.

1. Η μόνη Δύναμη στο Σύμπαν που μπορεί να δεχτεί τη Φλόγα ενός από τους Διδασκάλους, μέσα στην καρδιά, είναι το αίσθημα της ευγνώμονος αγάπης.
2. Το άμεσο έργο του ιδιώτη είναι να μάθει πώς να επωφελείται από την Ηλεκτρονική Ουσία ώστε να αποβεί ένας φυσικός και συνειδητός μεταδότης Της. Για να χρησιμοποιήσει ο ιδιώτης με νοημοσύνη τη Δύναμη της Φλόγας, πρέπει να υπάρχει ορισμένη Φώτιση της συνείδησης σχετικά με την Ουσία και τη Φύση Της.
3. Ο μαθητής πρέπει να διαλογίζεται επί των Δυνάμεων της ενέργειας αυτής της Φλόγας, επειδή βλέπει και αισθάνεται την ανεξάρτητη θετική επίδρασή Της, αποδεικνύοντας έτσι πέρα από κάθε αμφιβολία, την Παρουσία και τη δραστηριότητα της Φλόγας.
4. Δια της επίκλησης και κατεύθυνσης της Φλόγας, ο άνθρωπος πρέπει να αποβεί ο αγωγός της διευθέτησής Της στο Γήινο πεδίο εντός του οποίου ενεργεί επί του παρόντος. Επικαλέσου τη Φλόγα και κατόπιν, χωρίς άλλη επίκληση, παραμέρισε και άφησε την εισρέουσα ουσία Της να εξακολουθήσει μέχρι να εκδηλωθεί το αποτέλεσμα. Το αισθητικό σώμα πρέπει να εκγυμναστεί στη Δύναμη -τη Δύναμη που είναι η Φλόγα: η χρήση αποβαίνει ο παρατηρητής καθώς και ο οδηγός της Φλόγας.
5. Νοήμων προσοχή και αισθητική αφοσίωση είναι τα μόνα που χρειάζονται για να φέρουν τη συνάφεια δια της οποίας αυτή η Ουσία θα μπορέσει να ρεύσει για να πλουτίσει την κατώτερη ατμόσφαιρα και αληθινά, να δημιουργήσει έναν εντοπισμένο ήλιο μέσα και γύρω από το περιβάλλον του μαθητή, γεγονός που από Κοσμικής άποψης, είναι δυναμικότερο και ισχυρότερο από κάθε λατρεία που αυτός ήθελε ποτέ να γνωρίσει.
6. Για να αποβεί κάποιος μία συνειδητή διευθύνουσα δύναμη της Κοσμικής Φλόγας της Αγάπης, της Παροχής, της Θεραπείας ή της Ειρήνης, πρέπει να είναι ικανός να μαγνητίζει την ηλεκτρονική ουσία που τον περιβάλλει, δια της παραγωγής κραδασμού που είναι παραπλήσιος του κραδασμού της Δύναμης και Ουσίας Αυτής της Φλόγας. Με άλλα λόγια, ο επικαλούμενος πρέπει να βρίσκεται σε θετική συνάφεια με τον φυσικό κραδασμό της ηλεκτρονικής δύναμης που βρίσκεται εντός οποιασδήποτε Φλόγας η οποία θα επικληθεί και θα κατευθυνθεί για ορισμένο σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: