Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Περικοπές από ομιλία που δόθηκε στις μαθητικές τάξεις της "Bridge" το Σεπτέμβριο του 1956 στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., από την Κοσμική ΄Υπαρξη Αστρέα

("Bulletin", Nov. 3. 1957).

"…. Στην προσπάθειά σας να διευρύνετε τη συνείδησή σας, θα βρείτε ότι το Ιερό Πυρ είναι απτή ουσία, η οποία μπορεί να διαχειριστεί και να διαμορφωθεί σαν οποιοδήποτε άλλο υλικό επάνω στο φυσικό πεδίο. Η Υψηλότερη Συνείδηση δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν ταυτίζετε τον εαυτό σας με τον φυσικό φορέα. Η Φλόγα (το Ιερό Πυρ), με τη Μεγάλη Δύναμή της, μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλλίτερα από την υψηλότερη ραδιοβολία του Χριστικού σας στοιχείου.
Η φυσική συνείδηση, η οποία είναι διαποτισμένη με τη σκέψη του φυσικού σώματος, το βρίσκει δύσκολο και έξω από το στοιχείο της, όταν έχει δοσοληψία με τη Φλόγα της Θεότητας, αφού ακόμα δεν μπόρεσε να ελέγξει με επιτυχία τον φυσικό φορέα. Επομένως, για την εξάγνιση του φυσικού σώματος, καθώς και για την εξάγνιση των εσωτερικών φορέων, είναι ωφελιμότερο και θα βρείτε ότι φέρνει τα πιο λαμπρά αποτελέσματα αν, η προσπάθειά σας να έλξετε, να συγκεντρώσετε και να διευρύνετε το Ιερό Πυρ συμβαίνει όχι από κάτω προς τα άνω αλλά ορμόμενοι από το Χριστικό Στοιχείο ή Φως της καρδιάς σας. Αυτό, νομίζω, θα σας βοηθήσει στο να ελευθερώσετε δυναμικά τους φορείς σας από την ακάθαρτη ουσία του τριτοδιαστατικού πεδίου.
Όταν ο εξωτερικός εαυτός και η "Εγώ Ειμί" Παρουσία, θέλουν να πραγματώσουν κάποια προσπάθεια, από τα εσωτερικά πεδία, για την έκφραση της Θεότητας, είναι αναγκαίο να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία και αυτό επιτυγχάνεται μέσα σε Σιωπή, σε Αγάπη και σε Ειρήνη. Συντελείται με την απόλυτη μετουσίωση κάθε επίκρισης και δυσάρμονης σκέψης και αισθήματος….".

Δεν υπάρχουν σχόλια: